Proiectul meu de suflet: Clubul Părinţilor Pre(a)ocupaţi de Lectură

Era târziu, trecut de ora unşpe noaptea. Stăteam ghemuită în pat, sub lumina unui bec de citit de la Ikea. Lia dormea alături, eu citeam capitolul “Eu, Banul” din „Mă numesc Roşu” de Orhan Pamuk. Banii făcuseră gură şi povesteau despre cum se plimbă din mână în mână, din casă în casă, din viaţă în viaţă. Mi-a plăcut mult acel pasaj şi primul impuls a fost să îl pun pe facebook. Ştiţi voi….Acolo e toată lumea. Nu l-am pus – ştiam că se va pierde în marea de noutăţi de acolo şi degeaba îmi pierdeam timpul. Dar îmi încolţise ceva în cap. Era ideea unui club de carte…

O vreme, am plămădit-o zi de zi. Îmi imaginam întâlnirile, trăiam din vise. Reveneam însă rapid la viaţa mea de mamă, unde, părea că, nu are cum să încapă o idee năstruşnică ca asta. Ideea mi s-a infiltrat încet în minte…până nu am mai rezistat. I-am dat voie să curgă. Am dat primul email către Biblioteca Emil Gârleanu. M-am prezentat frumos şi le-am spus despre planul meu măreţ. Am apăsat Send şi am aşteptat cu inima strânsă un răspuns. L-am primit în câteva zile:

– Da, ne încântă ideea ta!

Bucuria, dar şi frica s-au instalat imediat în inima mea. Dar dacă…Şi tot atunci mi-am adus aminte de un citat (de George W. Addair):

Everything You’ve Ever Wanted Is On The Other Side Of Fear

Au urmat seri pline de muncă şi de pasiune. Adormeam copilul mic şi fugeam la calculator să mai scriu ceva, să îmi notez planurile, să lucrez la evenimentul de facebook. Iar într-o zi…Ideea a devenit realitate!

Pe 30 martie lansez un club de carte pentru părinţi. Clubul Părinţilor Pre(a)ocupaţi de Lectură. Am gândit clubul în special pentru părinţii care stau acasă cu copii mici (aşa ca mine, deh) şi care pot să vină la întâlnire în timpul zilei, în ultima Joi din lună. Ne vom vedea lună de lună, vom alege o carte şi vom povesti despre ea. Despre ce a răscolit cartea în noi, despre ce ne-a stârnit nedumerire, încântare sau, poate, furie. Despre întrebările pe care ni le-am pus când am parcurs cartea, despre revelaţiile pe care le-am avut citind-o.

Gazdă primitoare ne va fi Biblioteca Emil Gârleanu la adresa: Bulevardul Octavian Goga 6, Bucureşti. Incepem pe la 10:00 şi stăm la vorbă vreo 2 ore. Intrarea este liberă, iar copiii sunt şi ei bineveniţi şi aşteptaţi. Pentru prima ediţie, cea de pe 30 martie, voi pregăti eu o activitate ceva mai neobişnuită pentru ei, iar pentru următoarele ediţii sper să găsesc colaboratori care să ne ajute cu organizarea unor ateliere pentru copii.

M-aş bucura foarte tare să vă am alături în aceasta aventură! Dacă vreţi să participaţi, nu ezitaţi să îmi daţi de ştire! Evenimentul de facebook, cu mai multe detalii, este aici.

A mai rămas foarte puţin până Joi, aşa că vă astept cu mare drag!

♥ Dacă vă plac articolele mele şi vreţi să fiţi la curent  cu ultimele noutăţi, vă invit să daţi Like paginii de Facebook sau să vă abonaţi la newsletter cu ajutorul butonului Follow. ♥

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Proiectul meu de suflet: Clubul Părinţilor Pre(a)ocupaţi de Lectură&8221;

  1. Natalia zice:

    Ce interesant! Eu prima oara am vizitat biblioteca cu ocazia clubului de carte si mi s-a parut un loc placut, chiar perfect pentru ce voiam eu. Nu stiu cum era inainte si, recunosc, nu prea am apucat sa studiez colectia de carti pe care o au. Pana acum am frecventat Biblioteca Ion Creanga. Zilele acestea vreau sa public un articol despre cum a fost prima intalnire si sper sa pun si niste poze. Urmatoarea intalnire am stabilit-o pentru Joi, 13 aprilie, de la ora 10:30. Vom discuta despre „Vanatorii de zmeie” de Khaled Hosseini. M-as bucura sa ne fii alaturi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s