Spectacole pentru copii din seria Clasic e Fantastic | Teatrul Odeon

clasic-e-fantasticSunt o mare iubitoare de teatru. Ador să merg să îi văd pe actori transformându-se, intrând în pielea personajelor. Apoi, la sfârşitul piesei, să îi aplaud cu lacrimi în ochi în unison cu toată sala. Până să fiu mamă, mergeam cel puţin o dată pe lună la teatru şi singurul lucru care mă revolta atunci era că biletele erau cam scumpe, uneori, pentru buzunarul meu. Verile mi se păreau nesfârşit de lungi pentru că sălile tradiţionale de teatru erau închise…

De când sunt mamă, am ajuns foarte rar la teatru. O dată pe stagiune. Sau chiar şi mai rar. Aşa că m-am bucurat tare când am auzit prima oară de seria de spectacole pentru copii Clasic e Fantastic de la Teatrul Odeon. Aveam să păşesc iar într-o sală de teatru adevărată! Spectacolele acestea muzicale sunt potrivite pentru copii de 4-10 ani (aşa zic organizatorii, Tudor avea puţin peste 2 ani când am fost noi) şi au ca tema principală copilăria unor mari muzicieni – Mozart, Vivaldi, Chopin, Wagner, Beethoven, Bach şi Enescu. În perioada aceea lui Tudor îi plăcea mult cartea “Mozart şi curcubeul fermecat” de Cristina Andone, iar personajul lui preferat era Mozart, aşa că alegerea spectacolului a venit natural. M-am încărcat cu răbdare, am lăsat aşteptările acasă şi am mers la teatru, la Copilăria lui Mozart. Este povestea a doi şoricei care locuiesc în biblioteca lui Mozart şi află tot felul de lucruri interesante despre el. Ne-a plăcut mult. Si mie, dar şi lui Tudor –  o jumătate de oră a stat complet absorbit de tot ce se petrecea pe scenă. A doua jumătate de oră, şi-a mai făcut de lucru printre scaune, dar tot au fost momente (muzicale, mai ales) care l-au fascinat.

Câteva lucruri mi-au mai plăcut:

♦ Scenariul – spectacolul a fost amuzant, antrenant şi nu în ultimul rând, informativ. I-a ţinut în priză chiar şi pe cei mai mici spectatori.

♦ Felul în care au jucat actorii. Comparativ cu spectacolele “informale” pentru copii la care am mai fost până atunci, aici a fost teatru adevărat. A fost un deliciu pentru mine să urmăresc acea transformare a actorilor de care pomeneam mai sus.

♦ Faptul că povestea celor doi şoricei (prezenţi în toate spectacolele din această serie) a cuprins momente muzicale la vioară şi pianină. Pe viu, nu oricum.

♦ Interactivitatea – la ceva timp actorii puneau întrebări sau comunicau cu copiii, ceea ce îi ajuta pe aceştia să fie mai atenţi la poveste.

♦ In sală nu se face complet întuneric şi sonorizarea este destul de ok (lucruri importante pentru copilaşi mai mici, cum e Tudor).

♦ Şi faptul că am avut noroc să fie destul de puţină lume – Tudor nu prea iubeşte mulţimile şi îmi făceam griji că o să avem o problemă cu asta.

Pe scurt, eu m-am simţit foarte bine şi vă recomand cu drag să mergeţi la aceste spectacole! Sunt foarte curioasă ce au pregătit pentru ceilalţi compozitori, aşa că poate ajungem şi noi chiar săptămâna asta.

Pe 24 februarie, vineri, e spectacolul “Clasic e Fantastic – Copilaria lui Beethoven” , între orele 18:00-19:00. Iar pe 25 februarie  se ţine spectacolul “ Clasic e Fantastic  – Copilaria lui Vivaldi” , între orele 17:00-18:00. Preţ bilete: 21,20 lei pentru adulţi şi 12,72 lei pentru copii. Se pot cumpăra online sau de la casa de bilete a teatrului.

Ne vedem acolo!

♥ Dacă vă plac articolele mele, vă invit să daţi Like paginii de Facebook sau să vă abonaţi la newsletter cu ajutorul butonului Follow. ♥

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s