Simple Simon| comedie suedeză

Am început anul cu piciorul drept – printre oameni dragi şi filme bune. Sper să o ţin tot aşa! 🙂

imagesSimon

De data asta vin cu o recomandare de film suedez – comedia Simple Simon, cu denumirea originală I rymden finns inga kanslor de Andreas Öhman.  Este  povestea unui băiat cu numele Simon care suferă de sindromul Asperger  (o formă a autismului) – el iubeşte cosmosul, ştiinţa şi cercurile, dar nu înţelege ce sunt sentimentele şi nu îi plac schimbările. Simon se înţelege şi îl acceptă alături doar pe fratele său mai mare Sam, acesta reuşind să intre în lumea lui prin diferite trucuri simple. Tot Sam este cel care îl ajută pe Simon să se integreze în societate, respectându-i programul pus bine la punct, împărţit pe minute şi secunde.  Viaţa îşi urmează circuitul normal, în fiecare zi din săptămână Simon, Sam şi iubita lui Sam având la cină un meniu fix pentru că aşa vrea primul şi tot aşa…până când într-o zi iubita lui Sam îşi dă seama că nu mai poate la nesfârşit să respecte ‘ciudăţeniile’ lui Simon şi pleacă.

În încercarea de a reface echilibrul şi programul de zi cu zi, Simon realizează că trebuie să-i găsească o fată lui Sam care să o înlocuiască pe fosta prietenă şi care…să spele vasele 🙂 , aşa cum făcea fosta. O misiune destul de dificilă pentru o persoană ca Simon care nu are prieteni şi care nici nu vrea să aibă prieteni. Dificilă, dar nu imposibilă. Şi chiar reuşeşte să găsească o fată draguţă care ar putea să îi placă fratelui, doar că lucrurile nu sunt chiar atât de simple ca ecuaţiile lui Simon.

Simple Simon este o comedie foarte drăguţă şi emoţionantă, care cucereşte prin simplitatea lui Simon şi care deschide o nouă perspectivă asupra lucrurilor.

Aveţi răbdare să vedeţi filmul până la capăt, pentru că nu veţi regreta, chiar dacă începutul vi se pare  prea monoton!

Vizionare plăcută!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s