Tu ce ai?

Azi am descoperit ceva frumos 🙂  – proiectul  All I own al unei tipe din Suedia, Sannah Kvist.  După cum sugerează și denumirea, proiectul este despre tot ceea ce ai, posezi la un anumit moment dat.

Eroii principali construiesc într-o cameră goală o „statuie” din lucrurile pe care le au: cărți, caiete, calculatoare, paturi, saltele, etajere, discuri și chiar pisici. Iar Sannah îi fotografiază, pe fiecare în parte, alături de sculptura lor.  Toți protagoniștii aleși de Sannah sunt născuți în anii ’80, ea considerând că aceasta este prima generație din Suedia care este mai puțin înstărită şi mai altfel comparativ cu generațiile anterioare.  Aceștia nu au case și se mută des din gazdă-n gazdă. Ideea acestui proiect i-a venit chiar în momentul când a trebuit și ea să se mute și astfel a realizat cât de multe lucruri inutile are. Treptat însă, din mutare în mutare, și-a redus bagajul la un calculator, un aparat foto și haine.

Proiectul în sine promovează ideea de anti-consumerism, ideea de a renunța la cumpărăturile inutile pe care le facem, fiind cuprinși de frenezia momentului. Și să păstrăm, cumpărăm doar  lucrurile care într-adevăr ne reprezintă.

© Sannah Kvist

Uitându-mă la aceste poze, m-am întrebat: Cum ar arăta poza cu mine?  Din ce ar fi compusă sculptura mea?

Păi, să vedem. După o triere bunicică (pentru că deși sunt adepta unui stil minimalist, sunt încă departe de a-l adopta), acolo s-ar găsi o purcică de pluș, un kindle, cărțile de bucate, cărțile citite, cărțile începute dar neterminate, unele cărți primite în dar pe care nu cred că le voi citi vreodată, geanta roșcată, sandalele sport, un scaun de birou, o masă de cafea, o masă de calculator, un set lenjerie de pat în pătrățele – toate luate de la Ikea, cănile verzi cu romanițe, cât și paharele de vin, și da, nu în ultimul rând – rolele și bicicleta. Și eu alături  – mică, dar „bogată”. 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s